ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΓΟΡΩΝ

Με την πρόσβαση και χρήση της παρούσας ιστοσελίδας ανεπιφύλακτα συμφωνείτε να δεσμεύεστε από τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις χρήσεις αυτής και τις τυχόν τροποποιήσεις τους. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε ή δεν κατανοείτε τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις χρήσης, οφείλετε να παύσετε αμέσως την χρήση της παρούσας ιστοσελίδας και να απόσχετε από την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Πνευματική Ιδιοκτησία

Όλο το περιεχόμενο, οι πληροφορίες και η παρουσίαση της παρούσας ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων του λεκτικού «Kiousis Collection», των λογοτύπων, γραφικών, κειμένων, φωτογραφιών, δεδομένων και εν γένει διακριτικών σημείων και πνευματικών έργων που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα (εξαιρουμένων των περιεχομένων/ προϊόντων που ανήκουν σε τρίτους) αποτελούν πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία της Κιούσις Αλέκος & Χρήστος Ο.Ε. και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς και των διεθνών συμβάσεων. Απαγορεύεται ρητά η με οποιοδήποτε τρόπο αντιγραφή, η εν όλω ή εν μέρει, άμεση ή έμμεση, προσωρινή ή μόνιμη αναπαραγωγή με οποιοδήποτε μέσο και μορφή, η μετάδοση ή αναμετάδοση, η μετάφραση, η επεξεργασία, η δημοσίευση, η με οποιοδήποτε τρόπο παρουσίαση, η διανομή και εν γένει εκμετάλλευση μέρους ή του συνόλου της παρούσας ιστοσελίδας.

Καταχώριση και προστασία προσωπικών δεδομένων

Για να εγγραφείτε στην παρούσα ιστοσελίδα και να πραγματοποιήσετε μία παραγγελία, υποχρεούστε να καταχωρείτε προσωπικά στοιχεία που είναι πλήρη και αληθή. Ειδικότερα, για την δημιουργία λογαριασμού πελάτη αλλά και την εγγραφή σας ως χρήστη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε το πλήρες ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνσή σας, τη διεύθυνση στην οποία θέλετε να σταλούν τα πωλούμενα προϊόντα (διεύθυνση αποστολής και χρέωσης), τον αριθμό του τηλεφώνου σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail). Σε περίπτωση που πρόκειται να εκδοθεί τιμολόγιο πώλησης θα σας ζητηθεί να καταχωρήσετε, επιπλέον, την επωνυμία της επιχείρησης, το αντικείμενο δραστηριότητάς της καθώς το ΑΦΜ και τη Δ.Ο.Υ της.

Με την υποβολή των ανωτέρω προσωπικών σας στοιχείων συναινείτε και αποδέχεσθε την επικείμενη χρήση και επεξεργασία τους από το κατάστημα για τις ανάγκες της συγκεκριμένης συναλλαγής. Εφόσον επιλέξετε (opt-in) να καταχωρίσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο σχετικό πεδίο, το κατάστημα θα σας αποστέλνει ενημερώσεις (newsletters κλπ) για νέα προϊόντα ή προσφορές. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακυρώσετε ή τροποποιήσετε οποτεδήποτε την εγγραφή σας στη λίστα διευθύνσεων του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, μπορείτε να στείλετε email στην ηλ. διεύθυνση  ζητώντας τη διαγραφή ή την αλλαγή των προσωπικών σας στοιχείων.

Οι πληροφορίες που γνωστοποιείτε στο Kiousis Collection παραμένουν απολύτως εμπιστευτικές. Το Kiousis Collection δεσμεύεται να μην χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας στοιχεία αλλά και τα στοιχεία της συναλλαγής σας για κανέναν άλλο σκοπό, πέραν αυτού του ηλεκτρονικού καταστήματος και να μην τα αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί και γνωστοποιεί προς τρίτους, εκτός αν αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής ή εάν υπάρχει η έγγραφη συναίνεσή σας.

Πραγματοποίηση παραγγελίας μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος

Οι παραγγελίες πρέπει να λαμβάνονται εγγράφως μέσω διαδικτύου με τη συμπλήρωση και αποστολή της σχετικής φόρμας παραγγελίας που υπάρχει στην παρούσα ιστοσελίδα. Η παραγγελία σας θεωρείται ληφθείσα από το κατάστημα από τη στιγμή που θα αποστέλλεται σ’ εσάς email που θα επιβεβαιώνει την παραλαβή της παραγγελίας σας. Το Kiousis Collection θα σας αποστέλλει email επιβεβαίωσης παραλαβής της παραγγελίας σας εντός μίας εργάσιμης ημέρας από την αποστολή σ’ εμάς της σχετικής φόρμας παραγγελίας.

Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας κάθε παραγγελίας που καταχωρείτε, θα ελέγχουμε και τη διαθεσιμότητα αποθέματος των προϊόντων που παραγγείλατε. Το Kiousis Collection ουδεμία εγγύηση παρέχει σχετικά με την διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά δεσμεύεται να σας ενημερώνει εγκαίρως σε περίπτωση μη διαθεσιμότητάς τους. Εφόσον διαπιστώσουμε τη διαθεσιμότητα του προϊόντος που παραγγείλατε θα σας αποστέλλουμε μήνυμα επιβεβαίωσης της αποδοχής και εκτέλεσης από εμάς της παραγγελίας σας, καθώς και το περιεχόμενο αυτής, το συνολικό τίμημα, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής και τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης της. Σε περίπτωση που η διαθεσιμότητα ή ο χρόνος παράδοσης διαφέρει από τον αναγραφόμενο στην σελίδα του προϊόντος θα λαμβάνετε σχετική ενημέρωση. Κάθε ενημέρωση περί της κατάστασης της παραγγελίας σας θα σας αποστέλλεται με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχετε καταχωρήσει.

Στις αναγραφόμενες στο ηλεκτρονικό κατάστημα τιμές των προϊόντων περιλαμβάνεται και ο νόμιμος ΦΠΑ. Στις τιμές αυτές δεν περιλαμβάνονται τα τυχόν έξοδα αποστολής της παραγγελίας σας.

Το Kiousis Collection διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόζει διαφορετικές τιμές στα προϊόντα που αγοράζονται μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος από αυτές που εφαρμόζει στο φυσικό κατάστημα. Το κατάσημα δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν καλύπτει διαφορές στην τιμή προϊόντων που αγοράσθηκαν από το φυσικό κατάστημα σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη χαμηλότερης τιμής στο ηλεκτρονικό κατάστημα ή το αντίστροφο.

Από τον πίνακα ελέγχου (My account) του λογαριασμού σας μπορείτε να διαχειριστείτε και ελέγξετε τις πρόσφατες παραγγελίες σας, τις διευθύνσεις αποστολής και χρέωσης καθώς και κάθε στοιχείο σχετικό με τον λογαριασμό σας.

Πληρωμή

Το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα δίνει την δυνατότητα να εξοφλήσετε την παραγγελία σας με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

– Με αντικαταβολή κατόπιν επίσκεψης στο κατάστημά μας ή σε διεύθυνση την οποία θα μας υποδείξετε

– Κατάθεση/ έμβασμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε το τίμημα με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση της παραγγελίας σας είναι να μας στείλετε αντίγραφο του τραπεζικού εμβάσματος/ πληρωμής με φαξ ή με e-mail αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο σας και τον αριθμό παραγγελίας.

– Πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω Viva Wallet

– Πληρωμή μέσω Paypal

Το Kiousis Collection δεν φέρει καμία ευθύνη σε σχέση με τη λειτουργία των ανωτέρω συστημάτων πληρωμής και την τυχόν χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από αυτά. Για οιαδήποτε ζημία τυχόν σας προκληθεί από τη χρήση των συστημάτων αυτών, αποκλειστική ευθύνη φέρουν τα πρόσωπα που εκμεταλλεύονται τα εν λόγω συστήματα πληρωμής.

Παράδοση παραγγελίας

Τα προϊόντα που επιλέξατε μπορούν να σας αποσταλούν οπουδήποτε εντός της Ελληνικής Επικράτειας στην διεύθυνση που μας έχετε υποδείξει.

Το Kiousis Collection θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σας αποστείλει τα προϊόντα που έχουν την ένδειξη «άμεσα διαθέσιμα» εντός 1-3 εργασίμων ημερών από την ημερομηνία επιβεβαίωσης της παραλαβής της παραγγελίας σας. Το κατάστημα δεσμεύεται να σας γνωστοποιεί κάθε φορά τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης της παραγγελίας αναλόγως των περιστάσεων και ιδίως της διαθεσιμότητας των παραγγελθέντων προϊόντων. Το Kiousis Collection δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εκτέλεση και την παράδοση της παραγγελίας που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα δική του ή οφείλονται σε ανωτέρα βία.

Δικαίωμα Υπαναχώρησης κατά το νόμο περί Προστασίας Καταναλωτών (ν. 2251/1994 όπως ισχύει) – Επιστροφές προϊόντων

Εάν είστε καταναλωτής, έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε αναιτιολόγητα από την εξ αποστάσεως σύμβαση εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος επιστρέφοντας το προϊόν που αγοράσατε, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει ανοιχθεί από τη συσκευασία του, δεν έχει χρησιμοποιηθεί και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνεστε με το κόστος αποστολής/ επιστροφής του προϊόντος προς το Kiousis Collection. Μπορείτε επίσης να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά.7. Το Kiousis Collection, εφόσον ελέγξει και διαπιστώσει ότι το επιστραφέν προϊόν είναι άθικτο και αχρησιμοποίητο, θα σας επιστρέψει το τίμημα αγοράς το αργότερο εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκε ότι ασκήσατε το δικαίωμα υπαναχώρησης. Σε περίπτωση έγκυρης άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης, ο καταναλωτής ευθύνεται και οφείλει να αποζημιώσει το κατάστημα. Διαμόρφωση για τυχόν μείωση της αξίας του προϊόντος μόνο στην περίπτωση που αυτή οφείλεται στη διαχείριση του προϊόντος με τρόπο που εκφεύγει της αναγκαίας για τη διαπίστωσης της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών (άρθρο 3ι παρ. 2 ν. 2251/1994 όπως ισχύει).

Το δικαίωμα υπαναχώρησης εκ των διατάξεων του ν. 2251/1994 δεν εφαρμόζεται:

– Στην περίπτωση που τα προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί.

– Στην περίπτωση που τα προϊόντα που παραδίδονται έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές που όρισε ο πελάτης ή σύμφωνα με τις προσωπικές του απαιτήσεις.

– Στην περίπτωση που το τίμημα των προϊόντων έχει καταβληθεί στο φυσικό κατάστημα και τα προϊόντα έχουν παραληφθεί από αυτό, καθώς στην περίπτωση αυτή δεν θα πρόκειται για σύναψη σύμβασης εξ αποστάσεως.

Αξιώσεις για ελαττωματικά προϊόντα

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε κάποιο ελάττωμα στο προϊόν πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας το συντομότερο δυνατό, μέσω e-mail ή τηλεφωνικά, και να μας το γνωστοποιήσετε. Για την αντιμετώπιση ελαττωμάτων ή ελλείψεων συνομολογημένων ιδιοτήτων στα πωλούμενα είδη θα ισχύουν οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα (άρθρα 534 επ. ΑΚ). Ειδικότερα, σε περίπτωση ευθύνης του καταστήματος για πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας, ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα διόρθωσης ή αντικατάστασης, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες, το δικαίωμα μείωσης του τιμήματος καθώς και το δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Επίσης, ισχύει ως έχει και κάθε άλλη διάταξη περί προστασίας του καταναλωτή.

Ευθύνη χρήστη

Υποχρεούστε να χρησιμοποιείτε την παρούσα ιστοσελίδα σύμφωνα με το νόμο, τα χρηστά ήθη και να μην προβαίνετε σε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν τεχνικές βλάβες σε αυτή ή στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Κατά την επίσκεψη ή χρήση της ιστοσελίδας συμφωνείτε να μην εισάγετε ιούς ή οποιαδήποτε επιβλαβή αρχεία, προγράμματα ή ηλεκτρονικό κώδικα και εν γένει να επιχειρήσετε με τεχνολογικά μέσα να διακόψετε, καταστρέψετε ή περιορίσετε τη λειτουργία της ιστοσελίδας, του περιεχομένου της, των servers, του λογισμικού ή της τηλεπικοινωνιακής υποδομής, να μην επεξεργαστείτε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων ιδίως της αποσυμπίλησης (decompilation), reverse engineering του λογισμικού κλπ. ή να ενσωματώσετε οιοδήποτε μέρος της ιστοσελίδας σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα.

Περιορισμός ευθύνης

Το Kiousis Collection καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή και εξασφάλιση υψηλού επιπέδου πληροφοριών και υπηρεσιών, μέσω της παρούσας ιστοσελίδας, δεν ευθύνεται όμως για την ακρίβεια, πληρότητα ή ορθότητα των πληροφοριών που παρέχονται στον παρόντα δικτυακό τόπο. Επίσης, δεν ευθύνεται για τυχόν ανακαθορισμό της τιμής διάθεσης των προσφερόμενων προϊόντων, από την πλευρά των κατασκευαστών/ εκδοτών τους, καθώς και τυχόν γραφικά ή αριθμητικά λάθη στις τιμές ή άλλα στοιχεία των προϊόντων.

Το Kiousis Collection δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση, θετική ή αποθετική ζημία τυχόν υποστείτε από την επίσκεψη ή χρήση της παρούσας ιστοσελίδας, από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή τη μη λειτουργία της ιστοσελίδας, από τυχόν αδυναμία παροχής του περιεχομένου της ή από τυχόν παράνομες παρεμβάσεις τρίτων στην ιστοσελίδα (διάδοση ιών κλπ). Το κατάστημα δεν παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας για τα πωλούμενα προϊόντα, τα οποία δεν κατασκευάζονται ή παράγονται από αυτό και τα οποία απλώς μεταπωλεί. Τυχόν αξιώσεις του αγοραστή (π.χ. για επιδιόρθωση προϊόντος κλπ.) θα πρέπει να ασκούνται κατά του κατασκευαστή του.

Ανήλικοι

Η χρήση της παρούσας ιστοσελίδας καθώς και τυχόν υποβολή προσωπικών στοιχείων από ανήλικο είναι δυνατή μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων του. Το κατάστημα δεν έχει ουδεμία ευθύνη υπέχει σε περίπτωση σε περίπτωση αποτυχίας των γονέων ή κηδεμόνων να ελέγξουν την πρόσβαση ανηλίκου στην ιστοσελίδα.

Cookies

Το Kiousis Collection για τη διευκόλυνση των χρηστών και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχει μέσω του ηλεκτρονικού του καταστήματος, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου αποθηκευμένα στην ενεργή μνήμη του υπολογιστή κάθε επισκέπτη/ χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Η χρήση των cookies είναι αναγκαία για την πραγματοποίηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών όπως προσθαφαίρεση προϊόντων από το καλάθι αγορών, ολοκλήρωση παραγγελιών, προσωρινή αποθήκευση αντικειμένων στο καλάθι. Μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο (web browser) κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να σας προειδοποιεί για τη χρήση των cookies είτε να μην επιτρέπετε την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση.

Δικαίωμα τροποποίησης περιεχομένου και όρων

Το Kiousis Collection διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει οποτεδήποτε τους παρόντες όρους χρήσης, με απλή κοινοποίηση των νέων όρων στην ιστοσελίδα, συνεπώς θα πρέπει να επισκέπτεστε κάθε φορά την παρούσα σελίδα, προκειμένου να ενημερώνεστε για τυχόν τροποποιήσεις στους όρους χρήσης. Επίσης, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρήσει, καταργήσει ή τροποποιήσει οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση εν όλω ή εν μέρει, τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της ιστοσελίδας, αν απαιτηθεί αυτό από τεχνικούς λόγους.

Ισχύον Δίκαιο – Δικαιοδοσία

Οι παρόντες όροι χρήσης, η χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και οι συναλλαγές μέσω αυτού διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς τυχόν προκύψει από τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος ή σχετικά με την ερμηνεία ή εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης αποκλειστικά αρμόδια είναι τα Δικαστήρια των Αθηνών. Για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς, ο Πελάτης μπορεί να απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς εξωδικαστικής διευθέτησης καταναλωτικών διαφορών. Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στην Ελλάδα με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής εξωδικαστικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από την ιστοσελίδα μας, μπορεί να κινήσει την διαδικασία διαμέσου της πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση καταναλωτικών διαφορών https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.  Επίσης μπορεί να επικοινωνήσει με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, στο +30 2106460284, +30 2106460784 ή με email στο info@eccgreece.gr.  

Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο